dinsdag 14 juli 2015

Een lastig parket...

We hebben de vloeren van de kamers boven geschuurd. 
Bovenop het onder de knie krijgen van de woodboy (denk bronstige hengst aan een leiband), hebben we nog een paar andere tegenslagen gehad. 

De bandschuurder met schuurpapier korrel 24 heeft  krassen in het hout getrokken (tip van de dag: begin met korrel 60). 
De vloer die we dus met veel liefde hadden gelegd, leek plots op een schaatsbaan met diepe groeven. Het was om te janken. Bovendien hebben we daardoor ook veel langer lawaai gemaakt dan voorzien (sorry, buren!). 
Met veel moeite en geduld hebben we die lijnen er weer uitgekregen. 
Daarna hebben we het parket gekleurd. We hadden de kleurstof uiteraard op voorhand getest op een restje hout, maar het effect op een hele vloer is moeilijk in te schatten. 
Domper nummer twee: te donker (foto). 







Na nog wat meer gevloek werd de oplossing duidelijk: opnieuw beginnen (zonder korrel 24 papier, want wijzer zijn we er wel van geworden). We hebben we het er weer afgeschuurd en een neutralere tint erop gezet. 
Het was wat ze noemen een lastig parket. 





In de jaren 60 werd een stuk aan het huis aangebouwd. Daar hadden de vorige eigenaars de keuken ingericht (oude keuken, zie foto hiernaast). Die hebben we ook volledig onder handen genomen. 













Alles werd eruit gehaald en bovenop de oude tegels (schoolkantinemotief - kindertrauma's komen plots weer boven) hebben we er nieuwe gelegd. 
Deze ruimte zal voor ons een voorraadkamer-waskamer worden. De 'echte' keuken zal terug in het oude gedeelte van het huis komen, daar waar het oorspronkelijk was voorzien. 




Komend weekend gaan we nog plinten zetten en een voorlopige keuken monteren. Het weekend daarna grondig poetsen.
Verder is het nu stilaan kamperen tussen dozen, want ook in ons huidig huis moeten we stilaan inpakken.  Nog 13 dagen te gaan... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten